Skylning af gearkasse

Vi har udstyret til at gennemskylle din automatgearkasse!

Gearkassen arbejder lige så meget og hårdt som din motor gør. Bliver olien overophedet brænder den af, hvilket forårsager forringede smøreegenskaber og danner slam. Denne slam sætter sig i gearkassens filter og ventilhus som dermed blokere for gennemstrømningen.

Ligeledes kan din gearkasse være utæt og olien derfor sive ganske ubemærket. Ved olieskift, vil vi automatisk fange en sådan fejl. Et andet eksempel kunne være vand i olien. Vand er ligeledes en stor faktor for nedbrud af din gearkasse, og igen kan det fanges i opløbet.

Tager din bil mange omdrejninger inden den skifter kan en af årsagerne være dårlig olie. Har du derfor konstateret problemer med bilens automatgearkasse eller ønsker du at forebygge problemer, fx fordi du ønsker at beholde bilen i en længere årrække, så betaler det sig at vedligeholde automatgearkassen med jævnlige olieskift eller en gennemskylning.

Vi anbefaler, at biler til almindelig privatvognskørsel skifter olie for hver 50.000 km. og for foretaget en gennemskylning for hver 100.000 km. Vi benytter naturligvis kun kvalitetsolier.

Olieskift på automatgearkassen

Ved olieskift erstattes halvdelen af gearkassens olie, typisk 6 liter, forudsat gearkassen er vedligeholdt med olieskiftsintervaller.

Gennemskylning af automatgearkassen

Har automatgearkassen ikke løbende fået foretaget olieskift, bør den gennemskylles. I den forbindelse udskiftes alt olien og gennemskylles med helt op til 12 liter olie. Viser der sig fortsat rester at tyk, gammel olie fortsættes gennemskylningen indtil gennemskylningsmaskinen indikerer, at olien er ren. 

Det kan kræve op til 20 liter olie i svære tilfælde, men agter man at beholde bilen i en længere årrække er det ofte pengene værd.

Scroll to Top

Kontakt os