Aircondition service

Aircondition kræver et serviceeftersyn

Forskellen mellem et klima- og et airconditionanlæg findes typisk i antallet af sensorer og hvordan, anlægget styres. Et klimaanlæg er oftest styret af forskellige følere og sensorer rundt omkring i kabinen. Du fortæller anlægget, hvilken temperatur du ønsker, og anlægget vil herefter sørge for at holde denne temperatur. Et airconditionanlæg har oftest kun en tænd- og sluk-knap, og det har ikke følere og sensorer tilknyttede.

Et airconditionanlæg taber omkring 5-10% kølemiddel i løbet af året, og når mængden af kølemiddel bliver for lav, mister det køleeffekten. Dette er grunden til, at det er vigtigt at få foretaget et serviceeftersyn af airconditionanlægget, og vores anbefaling er hvert 2. år. 

Derfor er det vigtigt med Aircondition service

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt med airconditionservice for din egen og dine medpassagernes skyld, idet I selv kan justere temperaturen til et behageligt niveau, der gør køreturene behagelige, særligt i de varme sommermåneder. Men det er også en god idé jævnligt at bestille tid til airconditionservice, så du undgår dyre reparationer på bilen. Hvis mængden af kølemiddel bliver for lav, vil anlægget begynde at slide på olien, der sørger for at smøre de mindre O-ringe, som holder systemet tæt. Og når olien slides, vil anlægget også blive slidt – og det kan i sidste ende betyde dyre reparationer på bilen.

Frisk luft i bilen holder dig vågen og opmærksom på køreturen, og gør samtidig en lang tur i bilen mere behagelig.

Et sundt indeklima i bilen giver også mere overskud til at holde den gode stemning oppe på turen sammen med familien.

Men hvilken type bruger min bil så?

 

Der findes som udgangspunkt 2 typer kølemiddel. Den gamle R123A og den nyere R1234YF. 

Den største forskel på de 2 er, at den nye er markant mere miljøvenlig og det er et krav for nye biler i dag at de skal køre med R1234YF. Det nyere kølemiddel R1234YF er dyrere at udvinde og derfor koster et service mere.

En tommelfingerregel er at hvis din bil er nyere end 2017 så er det, det nyere R1234YF kølemiddel den bruger. 
Du skal dog ikke frygte noget selvom du booker tid til det forkerte kølemiddel. Vi tjekker altid inden påfyldning at det er den korrekte du får på. 

Aircondition service R134A - 695 kr.

Serviceeftersyn på aircondition- eller klimaanlæg, inkl. kølemiddel, klimakompressorolie og sporemiddel.

Tilbuddet er kun gældende for funktionsdygtige klima- og airconditionanlæg. Op til 250 gram kølemiddel er indeholdt i tilbuddet. Derudover kommer en merpris på 1,25 kr. per gram. 

250 gram er i langt de fleste tilfælde nok til at fylde din bils anlæg op igen, hvis det ellers stadig fungerer

Automatic air conditioner

Aircondition service R1234YF - 1.349 kr.

Serviceeftersyn på aircondition- eller klimaanlæg, inkl. kølemiddel, klimakompressorolie og sporemiddel.

Tilbuddet er kun gældende for funktionsdygtige klima- og airconditionanlæg. Op til 200 gram kølemiddel er indeholdt i tilbuddet. Derudover kommer en merpris på 2,50 kr. per gram. 

200 gram er i de fleste tilfælde nok til at fylde din bils anlæg op igen, hvis det ellers stadig fungerer. Hvis bilen er en varebil har den et større behov.

Scroll to Top

Kontakt os